onsdag 21 mars 2012

Slut på äkta människor

Så nådde vi då även slutet på "Äkta människor", en serie jag följt med stort intresse. "Äkta människor" var inte en mästerlig serie på något sätt, men det var en frisk fläkt i Svt:s, och hela sveriges, annars så slentrianmässiga dramaproduktioner. Polisserie på polisserie, den ena tråkigare än den andra; same shit different name.

Det kändes kul med något så annorlunda. Lite sci-fi och större frågor som tas upp än "vem är mördaren?". Bristen på viss logik, lite billiga twistar (a la Lost), träigt/kasst skådespel, och för lite Terminators, är saker jag kan se förbi, för det var ganska spännande då och då. Man visste inte riktigt vart det skulle sluta. Men nu är det slut i alla fall, och vad kan man säga om slutet, utan att spoila det? Mja... lite väl förutsägbart, trots att man under seriens gång ibland som sagt var lite fundersam hur allt skulle knytas ihop, så kändes det lite "standard". En del dog, andra överlevde, ungefär dom som man förväntade sig.

Resan var i alla fall bra, och det är väl det som är målet. För i slutändan så kan ju alla filmer, i stora drag, bara sluta på tre olika sätt: lyckligt, sorgligt eller öppet.

Ok då, Marie Robertson var enda anledningen till att jag kollade på serien...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar