torsdag 17 maj 2012

Massor med Marvel

Internet fullständigt svämmar över utav utannonseringar och rykten gällande kommande filmproduktioner utav Marvel-serier. Man blir helt kollrig i huvudet och lycklig på en och samma gång. Samtidigt så går spindelsinnet igång någonstans i bakhuvudet och skriker "MJÖLKNING!!".

Superhjältefilmer är rena rama guldgruvan just nu, och med all rätt. "The Avengers" var inte bara en riktigt bra film, det har även blivit en enorm succé, och många tror att den kan slå "Avatar":s rekord i biobesökare. Man blir som sagt glad, då detta innebär att fler filmer kommer att göras, förutsatt att filmerna fortsätter hålla samma höga kvalité. Risken finns dock att filmstudiorna nu kommer att sätta igång den riktiga massproduktionen och kvantitet börjar gå före kvalitet.

Jaja, jag ska försöka bortse från oron och istället njuta att man får vara med om denna guldålder för superhjältar på film. Nä, jag ska nu se fram emot de kommande årens Marvel-filmer, för det ser bra ut, och det var det jag egentligen hade tänkt att detta inlägg skulle handla om.

Detta är de filmer som är planerade, och har ett släppdatum:
  • May 3rd 2013 – Iron Man 3
  • November 15th 2013 – Thor 2
  • April 4th 2014 – Captain America 2
  • May 16th 2014 – Untitled Marvel Movie #1
 Den där sista "Untiteld Marvel Movie #1" är ju så klart extra intressant. Vad kan det röra sig om? Ryktet säger att det kan vara "Ant-Man", som varit på väg att filmatiserats i flera år, och det känns väl ganska möjligt nu när "The Avengers" blev en sån succé. "Ant-Man" är ju en utav de ursprungliga medlemmarna i Avengers, som i filmen blev utbytt mot Hawkeye.

Mer utav intresse är att det även finns en till icke utannonserad Marvel-film, utan releasedatum. Vad an det vara? Ryktet säger "Dr. Strange". Coolt säger jag. Lite magi och dimensionsresor kan vara uppfriskande bland alla slagsmål och styrkemätningar. Det kan så klart även röra sig om "The Avengers 2" då den ju inte är utannonserad ännu, även om den så klart är given.

Ett tredje alternativ är en ny "Hulken" då Mark Ruffalo skrivit på för hela 6 (S E X!) stycken Hulken-filmer. Underbart, då han verkligen var grym som Bruce Banner.

Apropå Hulken så rapporteras det även om att en tv-serie är bekräftad (Den kommer vara med Mark Ruffalo). Här är jag så klart ruggigt reserverad med mina förhoppningar. Jag har än så länge inte sett en äventyrsserie, eller superhjälteserie som varit bra. Några klockrena exempel är den gamla Hulken-serien, Blade, Terminator och Xenia; det blir alltid pajigt.

Den största anledningen är så klart budgeten. När vi nu vant oss vid att se Hulken stor som en... hulk, så kommer vi knappast nöja oss med en grönmålad snubbe i hockeyfrilla. Med tanke på hur mycket förstörelse som krävs, då det liksom är Hulkens trademark, så känns det verkligen som att det inte kommer finnas budget nog att göra det bra.

Nu ska jag självklart inte döma ut det helt. Mannen som står bakom serien är Guillermo del Toro, som lyckades hyfsat bra med Hellboy-filmerna. Hopp finns. Serien kommer nästa år.

Hujja, vad mycket text det blev, och det känns som att det finns hur mycket mer rykten som helst. Det här är inte det sista inlägget om superhjältar ni lär läsa i denna blogg.

Massor, massor med Marvel!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar