tisdag 29 maj 2012

Heath

Det är ganska fascinerande att se hur en känd persons status höjs till skyarna när den avlider. Hur en person som under sin livstid inte en var i närheten av att vara lika hyllad och älskad helt plötsligt blir allas favorit. Ett typexempel på det, och som är anledningen till att jag skriver detta inlägg är Heath Ledger.

Det är lite sjukt hur branschen verkligen utnyttjade hans död till fullo, och gjorde honom till 2000-talets James Dean med sin rolltolkning utav Batmans ärkerival The Joker nästan innan "The Dark Knight" ens haft premiär. Senast idag såg jag en bild på en tatuering föreställande Heaths sminkade ansikte. Det känns lite bisarrt.

Själva filmen är så klart lätt överhajpad tack vare hans tragiska bortgång. Heaths roll är det som bär mycket utav den annars hyggliga filmen, som innehåller en hel del facepalm-moments och lite andra underliga grejer som egentligen borde diskvalificera den från att räknas som en utav de bästa superhjältefilmerna.

Heath gick och blev filmhistoria och mångas favoritjoker, men det känns bisarrt när man tittar tillbaks på kommentarerna på internet när hans roll som The Joker utannonserades. Ingen hade nog kunnat ana att hans tolkning utav rollen skulle bli den mest legendariska.

Lustigt är det.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar