söndag 15 april 2012

SCREEEEAAMING!

Metallica, eller rättare sagt "Nya Metallica" - bandet vi älskar att hata. Nä, jag ska inte börja gå igenom varför Lars Ulrich och Jerk Hamster är kassa, det vet vi alla redan, och allt som går att säga om det är redan sagt.

Anledningen till detta inlägg är James Hetfield. Mannen som tillsammans med Rob Trujillo håller samman bandet när dom musicerar. James är än idag en bra rytmgitarrist; en bra sångare not som much...

Enligt mig så finns James bästa sångprestationer (Skrikprestationer) på "Kill 'Em All". En skiva vars aggressiva sound ligger mycket i James vansinniga skrikande. Långt innan han började med sånglektioner och röstuppvärmningar. All denna aggressivitet försvann nån gång strax efter "The Black Album", och började i och för sig redan försvinna på den skivan. Nu för tiden så låter det mest bara skit när James håller på och försöker sjunga i mer klassisk bemärkelse, och hojtar snarare än skriker. Men ibland så lyser den forna aggressiviteten igenom.

Snubblade över ett klipp på Youtube för en tid sedan där videoskaparen hade lagt märke till ett riktigt bra skrik i ett framförande utav "Hit the Lights" från typ förra året. I slutet får vi även en jämförelse mellan detta skrik, och originalskriket från "Kill 'Em All". Lyssna med hörlurar, som klippet beskriver och bedöm själv. Är det så att detta skrik till och med är bättre än originalskriket?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar