lördag 28 april 2012

Nazis ...IIIN SPAAAAACE!

Gårdagen bjöd på ett gratis biobesök. Filmen som sågs var den finskproducerade "Iron Sky", och vad kan man säga om den?

Till att börja med så är det ju häftigt att ännu en unik filmidé kommer från något utav våra grannländer. Synd bara att "Iron Sky" inte kommer i närheten av den grymma "Trolljägaren". Konceptet med nazister på månen skulle ju ha kunnat resulterat i en fantastisk film, kanske den bästa som någonsin gjorts, men den föll ganska platt efter det första 20 minuterna.

Filmen blir en axelryckning med sina tama skämt, tama spoofs och tama satir, som bara lyckas fä mig att fnissa till ca: 3½ gång. Att skämta om Sarah Palin så här 4 år efter att hon var aktuell får filmen att redan kännas lite daterad. Förutom bristen på roliga skämt så känns filmen forcerad med konstiga klipp och en del plot-holes.

Om man ska nämna något positivt så ska det väl vara att estetiken i filmen är snygg. Nazisternas bas är en överdriven korsning mellan 40-tal och science fiction; nazi punk typ. Jag kom ganska osökt att tänka på Killzone när jag såg filmen, och inte minst nazisoldaterna. Jag hade så gärna velat se en mer renodlad actionfilm, kanske med lite svart humor. Det känns som att man hade kunnat göra så mycket med detta koncept!

Så mycket missad potential...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar