söndag 1 april 2012

Länge leve tungmetallen

Omslaget kunde gärna fått vara lite roligare
3 Inces of Blood är grymma. Senaste plattan "Long Live Heavy Metal" är i vanlig ordning en klassisk heavy metal-käftsmäll andra nyare band inte ens kommer nära.

Albumet är fullproppat med gitarrstämmor, falsettskrik och furiöst smattrande bubbelkaggar, och är allmänt energifyllt. Mer behövs inte för att jag ska gilla det. Melodiöst och stenhårt på en och samma gång. Det finns en hel del lugnare instrumentala låtar och partier, som tillför en mer atmosfärisk touch till bandets sound. Judas Priest med en nypa black metal beskriver albumet ganska bra.

Cam Pipes sång har blivit ännu lite råare och argare, och Justin Hagbergs growl/skrik har också mognat till sig lite. Ett redan hårt sound har blivit ännu hårdare.

Den akustiska instrumentala "Chief and the Blade" är bättre än förra albumets motsvarighet "12:34", som enligt mig var lite enformig. Här har vi nu lite mandolin och flöjt som tillför lite melodi och atmosfär. Även den avslutande låten "One for the Ditch" är förbenat fin.

Bäst är nog "Men of Fortune", med en ruggigt snygg refräng, och sitt lugnare, parti med sångstämmor som för mina tankar till Bathory. Gitarrstämmorna är inte heller att leka med, dom kittlar mig rätt i gilla-nerven.

Keep it up!

Skäggigare band får man leta efter

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar