lördag 30 juni 2012

The right way, the wrog way and the Yngwie

För er som nu missade det så an jag meddela att det idag var Kungen som sommarpratade i radion idag. Ja, alltså den riktiga Kungen, inte den där sköna lätt förvirrade snubben som bor på Drottningholms slott.

Yngwie J. Malmsteen, är mannen som borde pryda alla våra mynt och sedlar, för en mer inflytelserik svensk är ganska svårt att hitta. Astrid Lindgren, visst, men revolutionerade hon författandet? Nä, det var bara väldigt bra det hon skrev. Yngwie satte en ny standard för hur en gitarr skall gnidas, och är så "osvensk" målmedveten och självsäker. Vi har alla något att lära oss utav honom, och nu har vi fått den.

Den en och en halv timma som programmet var innehöll inte så mycket nytt. Många historier har jag hört förr, och den bild som många har utav honom; att han skulle vara dryg och så, vet jag att den inte riktigt stämmer. Den är överdriven, och det är till stor del jantelagen som talar för det flesta som har den åsikten. Visst, hans ego är lite uppblåst, men han är ju för tusan Sveriges enda rockstjärna, och han är ta mig fan bäst i världen på att vara det.

Jaja, in med dig och lyssna nu på Yngwie och den sköna musik han spelar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar