tisdag 5 juni 2012

Jag blir så jävla aaaaarg! (11)

Gitarrdouchen

Gitarrdouchen är den där killen som alltid ska dra fram sin gitarr och "underhålla" sin omgivning, ja det finns i stort sett bara manliga gitarrdouches. Där emot så finns sångdouches, och där är det kvinnliga könet överrepresenterat. Det är såna som ska envisas med att sjunga i stämmor när det valkas allsång (Gud förbanna allsången också), men det är en annan historia.

Gitarrdouchen ses oftast på så kallade "hemmafester", kring lägereldar, på caféer och liknande, och utser ofta sig själv till festens medelpunkt, allt för att öka sina chanser till ligg. De enda som uppskattar en gitarrdouch är människor som inte kan något instrument, men vill kunna, eller är någon form utav instrumentdouch själv. Alla andra blir mest bara irriterade på fanskapet som ska ljudförorena festen med sin okontrollerbar ljudvolym, och försvåra alla annan social aktivitet, förutom att sitta i en ring kring gitarrdouchen.

Den mest typiska gitarrdouchen är som sagt en man. Några kännetecken är att han sjunger med en hes tillgjord röst i försök att låta som Kurt Cobain. Han kan även i vissa fall försöka dra till med falsett för att visa en ännu mer känslig sida.

Det finns även så klart olika grader utav gitarrdouches. Det finns den där nybörjaren som bara lärt sig några standardlåtar som "Save Tonight", något av Tenacious D och liknande. Han kan ibland även ha nött i nå Guns 'n' Roses riff för att kunna imponera på männen i omgivningen. En mer ingående förklaring om denna sortens pack hittar ni här.

Den mer avancerade gitarrdouchen drar till med John Mayer, eller en egenarrangerad akustisk version utav någon känd ickeakustisk låt, och är oftast mer musikaliskt begåvad; en riktig musiker, dock med bristande självinsikt. Inte nå mindre irriterande alls, snarare tvärt om, för han borde veta bättre.

Det finns även kända gitarrdouches. En är Wille Crafoord som har med sig sin gudsförgätna gitarr i alla tv-program han medverkar i. Ständigt plinkades på något "fyndigt" improvisationsstycke. En annan är "Bollnäs-Martin" på radiostationen Bandit, som har infört att han en gång i veckan ska framföra en akustisk version utav någon rock/hårdrocks-låt. Wille verkar ändå annars vara en ganska okej person annars, men "Bollnäs-Martin" är en tvättäkta douch ända ut i fingerspetsarna.

Men den mest kända gitarrdouchen är dock "The Naked Cowboy" som gjort det till sin grej att stå och doucha sig på Times Square.

JAG BLIR SÅ JÄVLA AAAAARG!

Åååååh, jag vill lappa till honom med både bak- och framsidan utav handen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar