lördag 2 juni 2012

The most powerfull man in the universe indeed

Man kan lära sig hur mycket som helst utav He-Man, som jag nämnt tidigare. Inte bara saker som är bra att veta om livet på ett moraliskt plan, utan även en del om fysik, och att He-Man förmodligen har mer extrema krafter än Superman, och där med verkligen gör skäl för sin titel som "The most powerful man in the universe".

Mina tre favoriter är dessa:

I avsnitt som "Evilseed" (ca: 5:30) och "Return of the Gryphon" (ca: 6:30) så kastar He-Man iväg berg, ja berg. I "Evilseed" så är det till och med flera mil. En lätt stöt med armarna är allt som krävs. Det är badass.

I "Keeper of the Ancient Ruins" så hotas He-Man och Battlecat utav en storm. Vad gör man om en storm är på väg mot en? Söker skydd och väntar tills den passerat? Inte om man heter He-Man, då skär man ett hål i marken med sitt mäktiga svärd så att stormen åker ned och fångas i ruinerna under marken. Hade ingen aning om att stormar fungerade så. Tur att He-Man finns, så att man får reda på lite vettiga saker.

I "Temple of the Sun" så stöter He-Man, Man at Arms och Battlecat på en enorm skorpion ute i öknen. Hur ska He-Man ta sig ur denna knipa? Kasta iväg skorpionen som han gör med allt annat? Nej, nej, nej, med orden "Here's a quick sience lesson for you" gnuggar så klart på sanden så att en enorm glasskiva bildas.  Sedan klyver han glaset i fyra lika stora bitar med ett hugg med svärdet och hivar iväg delarna så att en glasbur bildas för skorpionen.

Innan det så hinner han även stoppa en virvelvind genom att snurra svärdet i motsatt riktning när han står inne i själva virveln. Älskade logik.

Epic shit, som man säger på utrikiska

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar