tisdag 28 februari 2012

Unisonic

Michael Kiske her en av de absolut bästa rösterna jag vet. Hans insatser på Helloweens Keepers-album är monumentala, och är en utav de mest inflytelserika sångarna inom genren. Efter Helloweens nedgång med Pink Bubbles Go Ape och Chameleon (Det fanns ju vissa guldkorn i alla fall) lämnade han bandet, och har sedan dess ägnat sig åt att göra några rätt ok, men irrelevanta, pop-plattor, som jag inte lyssnat på mer än nån enstaka låt. Då och då har man fått se glimtar utav karlns forna storhet har varit när han gjort gästspel på sina kompisars skivor, men annars har det varit hårda ord från Michael om hårdrocken. Lite ironiskt, då de enda som köpt hans popskivor är gamla Helloween-fans. Det har helt enkelt sett väldigt mörkt ut för dom som drömt om hans "comback".

2009 så kom dock beskedet - Bandet Unisonic, med medlemmar från Pink Cream 69, som har starka anknytningar till Helloween igenom en viss Mr. Deris, och Michael Kiske utannonserades. Bandet gigade lite under 2010, och det började pratas om ett album, men inget mer hände egentligen. Intresset hos mig var inte så stort, då det liksom inte fanns nå material att lyssna på.

2011 utannonserades det plötsligt att Kai Hansen blivit medlem i Unisonic, och i Januari i år så kom släpptes då fösta videon från bandet. Efter att nu ha fått höra musik skapad utav Kai, sjungas utav Michael finn intresset definitivt där från min sida. Låten Unisonic låter helt klart drag utav Gamma Rays mer "vanliga" rocklåtar, och kommer att bli intressant att höra resten utav låtarna, och se detta band är ett modernt 80-tals-Helloween, eller något annat. Hur kommer det bli när Pink Cream 69 respektive Helloweens andra hälfter korsas? Roligt är det i alla fall att det händer.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar